Veilig stoken in je eigen terrashaard

Een terrashaard is vaak nog veiliger dan een vuurkorf. Het vuur zit meer afgesloten, waardoor er niet snel iets in de brand vliegt. Toch kan het belangrijk zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen. Door voorzorgsmaatregelen te nemen kan je altijd veilig stoken in je eigen terrashaard. Door veilig te stoken kan je blijven genieten van het vlammenspel zonder nare ervaringen. Hieronder staan een aantal tips, waarmee je avond gezellig warm wordt.

Tips voor het veilig gebruiken van een terrashaard of vuurkorf

De locatie van de terrashaard

Voor de veiligheid is het belangrijk om goed te kijken waar je de terrashaard gaat neerzetten. Het is belangrijk dat de haard niet op een plek staat waar iemand hem omver kan lopen. De ondergrond van de terrashaard dient ook vlak te zijn. Zo staat de haard stabiel en kan die niet omvallen. Daarbij is het belangrijk dat spelende kinderen niet in de buurt van de terrashaard spelen.

Welke brandstof gebruik je bij een terrashaard

Het komt regelmatig voor dat er ongelukken ontstaan door de verkeerde brandstof te gebruiken. Vooral het fabeltje dat een terrashaard beter werkt op terpentine is levensgevaarlijk. Er ontstaan door het gebruik van terpentine gevaarlijke en oncontroleerbare steekvlammen. Gebruik als brandstof altijd gewoon aanmaakblokjes, briketten of houtskool. Probeer andere brandstoffen te vermijden om de veiligheid te garanderen.

Houd een emmer water of zand in de buurt

Als je een terrashaard aansteekt is het belangrijk dat er altijd controle in de buurt is. Laat een terrashaard nooit alleen branden en zet altijd een emmer water of zand in de buurt. Mochten de vlammen de terrashaard uitslaan dan kan je de vlammen veilig doven met water of zand. Eventueel kan je ook een brandblusser erbij zetten mocht je deze in huis hebben.

Als je al deze maatregelen neemt dan kan je veilig stoken in een terrashaard. Je kunt zo iedere koele avond genieten van het vlammenspel zonder gevaren.


We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Terrashaarden.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0